dilluns, 1 de febrer del 2010
BCNegra 2010: Dilluns 1 de Febrer
INTRIGA I HISTÒRIA
FA TEMPS QUE SOM DOLENTS
Taula rodona
P a r t i c i p a n t s :
Luis García Jambrina, Félix G. Modroño , Borja Rodríguez i Xulio R. Trigo.
Mo d e r a d o r :
Miguel Ángel Matellanes
16.00 h. La Capella, Carrer de l’Hospital, 56
Tant a la Salamanca del segle XV com a la Zamora del XVII, a la Castella del XIV o a la Tarragona de l’I abans de Crist, sempre hi podrem trobar un assassinat i, amb sort, algú disposat a prendre la iniciativa per resoldre’l. La novel·la negra es contagia de la novel·la històrica; o és a l’inrevés? Qui va ser primer, l’ou o la gallina? Segurament ho resoldrem escoltant els seus autors, principals representants a l’Estat d’aquest trepidant gènere híbrid.
TRADUCCIÓ SIMULTÀNIA
LA MÀFIA
AQUELLA VELLA I (FALSAMENT) CONEGUDA HISTÒRIA
Taula rodona
P a r t i c i p a n t s :
Jordi Bordas, Luis Gómez i Petra Reski
Mo d e r a d o r :
Carles Quílez
17.45 h. La Capella, Carrer de l’Hospital, 56
Tot i que parlem del comportament mafiós com una manera de viure i de delinquir, quan diem la paraula mafia posem en el mateix sac realitats diverses i cosmovisions diferents. La N’Drangueta, la Camorra, la Sacra Corona... Per saber què és la màfia cal començar pel principi, obrir el diccionari i llegir que es tracta d’una «associació secreta d’origen sicilià que té com a objectiu el control d’activitats econòmiques i polítiques en benefici propi». Els detalls, deixarem que ens els expliquin els nostres convidats.
TRADUCCIÓ SIMULTÀNIA
DAMES DEL CRIM
ELLES VAN ARRIBAR DEL FRED
Converses
Camilla Läckberg i Asa Larsson conversen amb Maria Eugènia Ibáñez i Lilian Neuman
19.15 h. La Capella, Carrer de l’Hospital, 56
Quan parlàvem de «dames del crim» l’expressió ens portava a pensar en les hereves britàniques d’Agatha Christie, Ngaio Marsh i Patricia Wentworth, o en les més modernes P. D. James o Ruth Rendell. També ens venia a la memòria la nord-americana Elisabeth George. Alguna cosa ha canviat els darrers anys, però, i ara són les joves narradores escandinaves les qui han pres el relleu. Dues de les més reconegudes escriptores d’aquesta freda geografia ens visiten per parlar de tots aquells matisos que cal posar sobre el paper per explicar d’una altra manera una cosa tan vella com el crim.
TRADUCCIÓ SIMULTÀNIA
CICLE DE CINEMA POLICÍAC/BARCELONA ANYS CINQUANTA.
22.00 h .Filmoteca de Catalunya Av. de Sarrià,33. Preu: 2,70 €
Apartado de correos 1001
Julio Salvador, 1950. Amb Conrado San Martín, Elena Espejo, Tomás Blanco... Catalunya. VE. 96 min
Un gran clàssic del cinema policíac barceloní, amb guió de Julio Coll i Antonio Isasi-Isasmendi, en què destaca la filmació en escenaris naturals i la descripció i l’exaltació del treball policíac.
http://www.bcn.cat/cultura/bcnegra/2010/ca/programa1.html
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada