dimarts, 23 de març del 2010

Primavera Negra


BIBLIOTECA LA BÒBILA.
Fons especial de gènere negre i policíac
http://bobila.blogspot.com/




Primavera negra

Passades les vacances de Pasqua, i ja amb Caminos cruzados d’Erlantz Gamboa a les mans, la novel•la guanyadora del Premi L’H Confidencial 2010, ens endinsem en el mes més trepidant del trimestre. A més de la tradicional diada del llibre de Sant Jordi, hi ha dues cites importantíssimes per als amants de la novel•la negra: Olot Negre , un macrofestival que omplirà del 6 al 30 d’abril, amb convidats com Leonardo Padura, Petros Márkaris, Donna Leon, Massimo Carlotto i molts més; i el VI Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca , del 27 al 30 d’abril.

A la Bòbila el dimarts 20 d’abril, a les 19 h. presentarem la novel•la El vampiro de Cartagena, de Fernando Gómez, autor ja conegut per les anteriors novel•les Cero negativo i El misterio de la calle Poniente.

El dimarts 27 d’abril, a les 19 h. tindrem Jerónimo Tristante a la Bòbila, l’autor de El misterio de la casa Aranda i El caso de la Viuda Negra, porta ara el detectiu Víctor Ros a Barcelona i ens presenta El crimen de la calle Calabria.

Per al mes de maig hem preparat un Cicle de Cinema Negre poc habitual: Heredia & Asociados, per tal de difondre l’obra de l’escriptor xilè Ramón Díaz Eterovic. El cicle constarà d’un documental sobre l’autor, El rostro oculto de las palabras, i set capítols de la sèrie que sobre el personatge creat per Díaz Eterovic va produir la televisió xilena el 2005 Tots els dijous de maig a les 19 h. Un primer contacte amb el detectiu Heredia, que també trobareu a les prestatgeries del fons especial.

El Club de Lectura de Novel•la Negra del mes de maig es reunirà el darrer dimarts del mes, el dia 25 a les 19 h., per comentar El espía imperfecto, de José L. Caballero, una història sobre agents del CNI i dirigents d’ETA. El dia següent, el 26, també a les 19 h., el T3 Club de Lectura es trobarà per parlar de la novel•la Firmin, de Sam Savage. També el mes de maig té el seu festival, Maig Negre , a la Universitat d’Alacant, del 26 al 29 de maig

El 2 de juny a les 19 h., tindrem un convidat d’excepció: l’escriptor veneçolà de novel•la negra Marcos Tarre per parlar-nos de Conflictos y novela negra en Latinoamérica, un recorregut per les diferents violències que pateix l’Amèrica Llatina i com es reflexen a la novel•la negra.



Jordi Canal
Biblioteca la Bòbila
Pl. de la Bòbila, 1
08906 L'Hospitalet
Tel. 934 807 438


http://bobila.blogspot.com/
www.l-h.cat/biblioteques