dijous, 25 de març del 2010

Olot Negre (4)


BIBLIOTECA LA BÒBILA.
Fons especial de gènere negre i policíac
http://bobila.blogspot.com/


Olot Negre

LORENZO SILVA I RAÚL ARGEMÍ, PROTAGONISTES DE LA DARRERA SETMANA D’OLOT NEGRE: TEMPS DE PARAULES

OLOT NEGRE: TEMPS DE PARAULES, anuncia els noms i activitats que es desenvoluparan durant les quatre setmanes del mes d'abril a la ciutat d'Olot que acollirà a nombrosos escriptors, estudiosos i aficionats al gènere negre i policíac.


Organitzat per l'Institut de Cultura de la ciutat d'Olot, la Biblioteca Marià Vayreda i coordinat per Àlex Martín Escribà, el Festival pretén abordar totes les disciplines del gènere i demostrar l'excel•lent estat de salut en què es troba actualment el gènere.


Si fa uns dies anunciàvem les activitats de les tres primeres setmanes del festival amb la presència d’escriptors com Leonardo Padura, Petros Márkaris, Donna Leon, Massimo Carlotto, Francisco González Ledesma, Andreu Martín, les xerrades teòriques a càrrec del llibreter i agitador cultural Paco Camarasa, l'especialista Jordi Canal i la presència de taules rodones i concerts al llarg de tot el mes, durant la darrera setmana comptarem amb la presència de l’escriptor argentí Raúl Argemí, que ens oferirà una xerrada sobre “Literatura i política”.

Per la seva banda, Lorenzo Silva, creador de la parella detectivesca formada pel sergent Bevilacqua i la caporal Chamorro, ens parlarà sobre l’origen de la policia benemèrita. A més, tancarà el festival l’escriptor i periodista Jordi Galves amb una intervenció titulada “Gènesi del gènere policíac: antecedents i precursors”.

L’activitat musical de la setmana serà Tiroteig en Blue Note, una conferència musical de Manuel López Poy i David Giorcelli sobre l’origen del jazz i el blues a la novel•la negra.
Respecte a altres activitats de la darrera setmana cal destacar que com cada dimarts es projectarà una pel•lícula de cinema negre i policíac organitzat per la Filmoteca de la mateixa ciutat.
A part de les intervencions hi haurà sempre un col•loqui amb el públic.


Per a més informació podeu consultar la pàgina web: http://www.olotnegre.cat/





Jordi Canal
Biblioteca la Bòbila
Pl. de la Bòbila, 1
08906 L'Hospitalet
Tel. 934 807 438



mailto:canalaj@diba.cat
http://bobila.blogspot.com/
www.l-h.cat/biblioteques