dimecres, 26 de gener de 2011

L'home que dormia al cotxe/ Nil Barral


Nil Barral és un pseudònim. L'autor d'aquest llibre és un dels escriptors més reconeguts del nostre país, que s'estrena en el gènere negre amb "L'home que dormia al cotxe", el primer cas d'una sèrie protagonitzada pel seu personatge homònim. Ha decidit ocultar la seva identitat com a part del misteri.

Li agrada la música clàssica, el whisky de malt i dormir abraçat al seu estimat Nèstor. I, per damunt de tot, resoldre misteris... Nil Barral es dedica avui a les assegurances, però no pot deixar enrere el seu passat de perdiguer.
Per què Elisenda Moura, una modesta professora de costura, va continuar pagant durant quatre anys l'assegurança de vida del seu exmarit, que des que es van separar vivia en un Volkswagen Passat TDI? Per què van assassinar-lo dins el seu cotxe? I, el més important: la companyia d'assegurances pot estalviar-se d'alguna manera haver de pagar la prima a la senyora Moura? Una oportunitat d'or perquè Nil Barral exerciti els seus dots d'investigador... amb l'ajut de la càustica i eficient secretària Rita.L'home que dormia al cotxe
Nil Barral
Amsterdam 2011