dimecres, 13 de gener del 2010

BCNegra 2010: Paradís de la novel.la negra







L'edició d'enguany del cicle de novel·la negra de Barcelona tindrà lloc entre els dies 1 i 6 de febrer.


Un dels escriptors que ha confirmat la seva presència és l'irlandès John Connolly, molt llegit per la seva sèrie de l'investigador privat Charlie Parker.

John Connolly viu a Dublín, però passa part de l'any a Estats Units, on es desenvolupen les seves novel.les. L'any 2000 va crear el personatge de Charlie Parker a la seva primera novel.la, 'Todo lo que se muere', que el portà a guanyar el premi Shamus a la millor primera novel.la detectivesca. Les històries de Charlie Parker, amb força violència, personatges sinistres i en alguns casos en un ambient màgic, fan que el seu protagonista es mogui a mig camí entre el bé i el mal.

Les editorials Bromera -en català- i Tusquets -en castellà- publicaran properament 'Els amants'/'Los amantes', la darrera obra de l'escriptor i una nova aventura de l'investigador privat Charlie Parker.


Premi Pepe Carvalho 2010

L’escriptor Ian Rankin (Cardenden, Escòcia, 1960), creador de l’inspector Rebus, guanyador del V Premi Pepe Carvalho rebrà el guardó al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en el marc d'aquesta edició de BCNegra.

El jurat, format per Paco Camarasa, Juan José Arranz, Jordi Canal, Alícia Giménez Bartlett, Daniel Vázquez Sallés i Sergio Vila-Sanjuán, va considerar que Ian Rankin recull la tradició britànica de narrativa policial actualitzant-la i adaptant-la a l’actualitat.

Els premis de les edicions anteriors han etsat Michael Connelly, P. D. James, Henning Mankell i Francisco González Ledesma.


Informació subministrada pel canal de cultura de l'Ajuntament de Barcelona.