dimarts, 3 de març del 2009

Un homenatge al sergent Minobis, Códex 10


L'únic personatge real que apareix en els relats de Còdex 10 és el sergent Minobis, mort de malaltia el 2001 i un professional de la investigació policial que Pascual té com un referent i al qual vol rendir un homenatge a través de les pàgines del seu llibre. La comissaria de Figueres té una placa commemorativa al sergent Minobis, que va ser cap d'investigació.
Fins al moment, l'obra de Pascual ja té l'apadrinament d'una desena d'escriptors i periodistes que han inspeccionat, minuciosament un capítol cadascun i han emès el seu informe en petits comentaris que Pascual ha penjat en el seu bloc literari (http://codex10.blogspot.com/). En el blog s'hi poden llegir els comentaris de Fernando Marías, Julián Sánchez, Raúl Argemí, Rosa Montero, Amir Valle, José Carlos Somoza, Carlos Salem, Andreu Martín, Rubén García i Tura Soler. Amb el seu blog, actiu des del mes de juliol, l'autor ha volgut fer una campanya promocional a través d'internet abans que el seu agent literari comencés les negociacions amb diferents editorials per a la publicació del recull de relats, que està previst que arribi al públic en llengua castellana.
Pascual confia que la seva obra tingui una bona projecció en el mercat tenint en compte la bona acceptació que tenen les obres de temàtica policial, tal com ho demostren les estadístiques, sobretot entre els aspirants a policies.