divendres, 27 de febrer de 2009

L´Home més buscat/ John Le Carré


Una novel·la colpidora on la tensió hi espurneja vertiginosament fins a l’última pàgina.
En plena nit, un jove rus mig mort de fam entra clandestinament a Hamburg. El moneder que du penjat al coll conté una suma important de diners i les relíquies d’un passat misteriós. És un musulmà devot. O potser no? Diu que es diu Issa.
L’Annabel, una jove i idealista advocada alemanya que treballa per a una associació d’ajut als immigrants, està decidida a arriscar-ho tot per salvar l’Issa de la deportació, fins i tot la seva carrera. En Tommy Brue, de seixanta anys, director i hereu d’un banc britànic en declivi amb seu a Hamburg, té les claus de la sospitosa herència del pare d’Issa.
Aquestes tres ànimes innocents formen un triangle d’amors impossibles sobre el qual convergiran les llargues urpes dels espies de tres nacions diferents.
Poblada de personatges inoblidables, L’home més buscat és una novel·la colpidora, compassiva i plena d’humor, on la tensió espurneja vertiginosament fins a l’última pàgina.
“Una lectura dinàmica, emocionant.” The Guardian
“Le Carré ens ofereix una història que molt pocs podrien igualar i en cap cas ningú podria superar.” The ObserverL´Home més buscat
John Le Carré
El Balancí, Edicions 62, 2009