dimarts, 25 de novembre del 2008

La Mort d´Amalia Sacerdote/ Andrea Camilleri


Michele Caruso, director de la RAI a Palerm, tracta d´impedir que l´auto de processament de Manlio Caputo, fill del líder de l´esquerra siciliana i acusat de l´homicidi de la seva nòvia l´Amalia Sacerdote, filla al seu torn d´un destacat diputat del partit rival, obri l´informatiu regional de la tarda: «Aquesta història és perillosa per a tots, també per a qui ha de donar la notícia.» El cas és que «una pura i simple notícia de successos» a Sicília no és pura ni simple. Aquí, la política, la màfia i la família composen una xarxa tan sòlida que fins i tot la
justícia i el periodisme, els dos escenaris en què transcorre aquesta novel.la magistral, estan al seu servei. Aquí, uns i altres es confabulen no per trobar la verdad sinó per amagar-la.

La mort d´Amalia Sacerdote no és només una novel.la sobre la corrupció política, sinó que també parla de la fidelitat a l´ordre establert, els titelles de la televisió, la farsa dels advocats, els ardits del fiscal, la desaparició de les proves, el misteriós amant d´Amalia i, per descomptat, el preu desorbitat que té negar-se a desviar l´atenció.



La Mort d´Amalia Sacerdote
Andrea Camilleri
La Magrana 2008