dimecres, 2 de març del 2011

Emet o la revolta/ Sebastià Jovani


Emet o la revolta, segona novel·la de Sebastià Jovani, és una comèdia negra situada en un temps i un lloc estranyament semblants als nostres.


Els comerços, bars i restaurants de Barcelona estan dominats per escamots d’escandinaus joves i atlètics. Els seus pares s’organitzen el voltant del grup de pressió Erasmus For Ever.

Els buldòzers i les grues avancen com posseïts per tots els barris de la ciutat, eliminant al seu pas tot vestigi del passat i construint un nou món més veloç, més alt, més fort. Sobretot més net. Una Guàrdia Urbana convertida en Guàrdia de la Urbanitat controlaque els nens i nenes es converteixin en ciutadans de profit, cívics i complidors. En aquest panorama ideal, la multinacional del gelat Ben & Jerrys està a punt d’inaugurar seu al bell mig del Park Güell. La ciutat s’ha convertit, finalment!, en la millor botiga del món.


Rodejats per terra mar i aire, resisteixen, com els gals del poblat d’Astèrix i Obèlix, unsquants individus que procuraran salvar els mobles mitjançant una acció desesperada. Però una sèrie de morts espantoses ocorregudes al mig del carrer i a plena llum del dia posarà en perill l’operació i mobilitzarà la policia, un grup de sicaris addictes a les més diverses substàncies i una periodista de successos paranormals.


Emet o la revolta
Sebastià Jovani
La Magrana 2011