divendres, 2 d’octubre del 2009

Les filles del fred/ Camilla Läckberg


Trepidant. Un fenomen absolut: més de mig milió d’exemplars venuts a França i 100.000 en castellà. Camilla Läckberg és la nova estrella del firmament de la novel·la negra europea.

Fjällbacka és un poblet de pescadors aparentment tranquil de la costa oest de Suècia. Tot sembla indicar que l’aparició d’una nena ofegada a les aigües del mar és fruit d’un tràgic accident, però l’autòpsia revela que hi ha restes d’aigua dolça i de sabó als pulmons de la criatura. Algú, doncs, li ha causat la mort en terra ferma i tot seguit l’ha llançat despietadament al mar. Però, per què? Qui pot haver comès un acte semblant? Patrik Hedström i Erica Falck han d’afrontar una investigació tèrbola i complicada en un cas de confl ictes entre veïns i cercles de pornografi a infantil. “Només quan el cos pàl·lid, xop i sense vida va caure amb un soroll sord al pallol de la barca, va veure clarament què era allò.”


Camilla Läckberg (Fjällbacka, 1974) és una de les autores de novel·la negra més populars del moment. La princesa de gel i Els crits del passat han aconseguit un èxit sense precedents en castellà, situant-se entre els títols de ficció més venuts del 2008. Amb Les fi lles del fred, la tercera novel·la de la sèrie, Läckberg va fer el gran salt a Suècia i va assolir el reconeixement de la crítica i 3 milions de lectors, així com els principals premis de novel·la negra. Actualment està traduïda a 25 idiomes i, per primera vegada, també al català.

Les filles del fred
Camilla Läckberg
Amsterdam 2009