dijous, 17 de novembre del 2011

El jardí oblidat/ Kate Morton





UNA NENA DESAPAREGUDA EN EL SEGLE XX…

En vigílies de la Primera Guerra Mundial, una nena és abandonada en un vaixell amb destinació a Austràlia. Una misteriosa dona, anomenada l'Autora, ha promès cuidar d’ella, però l'Autora desapareix sense deixar cap rastre.

UN TERRIBLE SECRET SURT A LA LLUM…

La nit que compleix vint-i-un anys, la Nell O'Connor descobreix que és adoptada, fet que canviarà la seva vida per sempre. Dècades més tard, s'embarca en la recerca de la veritat dels seus avantpassats, i arriba a la ventosa costa de Cornuella.


UNA MISTERIOSA HERÈNCIA QUE ARRIBA EN EL SEGLE XXI

Quan la Nell mor, la seva néta Cassandra rep una inesperada herència: una cabanya en les terres de Cornuella i el seu oblidat jardí, conegut per la gent pels secrets que amaga. Aquí és on la Cassandra descobrirà finalment la veritat sobre la família i resoldrà el misteri, que es remunta un segle, d'una nena desapareguda.

Amb un virtuosisme propi dels grans mestres, Kate Morton orquestra en aquesta novel·la una bella història a tres veus en tres moments diferents per desembocar en un tot perfecte, impecable, on les peces encaixen i adquireixen sentit. Hereva de l'extraordinària tradició de la literatura anglosaxona, El jardí oblidat posa en mans del lector una obra amb reminiscències de tots els gèneres: des de la gran novel·la victoriana als contes de fades i els relats de suspens i misteri. Una novel·la intensament commovedora que ens retorna el plaer per la lectura que ens van fer sentir els grans clàssics.

«Una vegada més, com a La casa de Riverton, Kate Morton desplega amb delicadesa un misteri que es remunta en el temps… que converteix El jardí oblidat en una novel·la exuberant i perfecta per evadir-se».

Daily News New York

«Ambdós llibres són una mostra que Morton és una autora amb un suprem control del seu material, i aquí encerta de nou amb una altra saga històrica molt atmosfèrica, ordida amb misteris i secrets, grans passions i històries tràgiques».

The Sunday Mail

«Pensa en cinc joves autores australianes… És més, parlem de Literatura amb “L” majúscula. Hi ha alguna Marian Keynes, alguna Helen Fielding? Alguna autora jove capaç de crear històrics que enganxin? Et presentem a Kate Morton».

Vogue

«Una entretingudíssima història que podries devorar en només un cap de setmana».

Daily Express

«Kate Morton, [...] és l’últim fenomen literari dins la tradició de literatura clàssica anglosaxona. [...] Captiva els lectors per la seva forma de narrar gustosa, minuciosa, victoriana».

El País Semanal

«El jardí oblidat reuneix tots aquells elements d’una autèntica novel·la romàntica anglesa que tant agraden a determinats lectors. [Presenta] evocacions evidents a Charles Dickens, Jane Austen o les germanes Brönte».

La Vanguardia

«Kate Morton ens duu a través de tres continents a la recerca del veritable nom d'una nena pèl-roja abandonada en un moll, abraçada a la seva maleta. És la història d'una saga de dones que no creien en els contes de fades però que els escrivien».

Eugenia Rico

«Morton posseeix una habilitat magistral per crear històries misterioses en ambients propis de llegendes. Quan t'endinsis en el jardí que suggereix aquesta novel·la no el voldràs oblidar».

Mari Pau Domínguez

«D'entre els innombrables llibres llegits aquest estiu, a l'ombra d'un arbre, em va commoure especialment El jardí oblidat, en què una autora desconeguda per a mi, Kate Morton, desgrana una magnífica història escrita a la manera dels clàssics del XIX però amb un encant actual».

Concha Quirós, Libreria Cervantes (Oviedo)

«Memòries, intrigues i secrets de família entreteixits en un laberint absorbent de trames complementàries que ens arrosseguen a una lectura plena de força, tendresa i emoció. Amb un estil àgil i seductor, Kate Morton ens commou amb una magnífica història difícil d'oblidar».

Maria Dueñas, autora de El tiempo entre costuras.

«Una nena protagonista, el rerefons històric de la Primera Guerra Mundial, un thriller absorbent, una autora enlluernadora. Seguiu Kate Morton».

Alex Rovira

«Entre les seves pàgines se senten ecos del millor Maupassant, del llunyà Bradbury i les seves tempestes internes, i del psicològic Henry James i els seus personatges inquietants. Però, sobretot, Morton ha donat vida a un territori mític i incognoscible: la possessió més valuosa de l'ésser humà: els records».

Ángeles López, Qué leer.



El jardí oblidat
Kate Morton
Suma de Letras 2011

1 comentari:

Sony ha dit...

Me encantó la novela. Me enganchó desde las primeras páginas.
La acaban de publicar en catalán.
Os dejo el link de su facebook por si queréis conocer mejor a la autora.
https://www.facebook.com/katemortonspain