dimecres, 13 de juliol de 2011

XXIV Setmana Negra de Gijón. Cartell
Ahir dimarts, 12 de juliol a les 12:00 hores, va tenir lloc la presentació de la Setmana Negra de Gijón en el Recinte Municipal situat al carrer Albert Einstein.

En aquesta presentació, es va desvetllar el Cartell d'aquesta XXIV edició, dissenyat per un dels il·lustradors i coloristes espanyols més importants, Miguelanxo Prado, que estarà present en una de les taules dedicades al còmic. Aixi mateix, el Rufo realitzat pel pintor i escultor asturià Kike Herrero fa l'ullet als indignats .


Durant aquests 24 anys, la Setmana Negra ha provat que és possible la perfecta convivència de la festa i la cultura, atraient públic que en principi anava dirigit a la part més lúdica cap a les diferents taules rodones, presentacions de llibres i altres activitats culturals que tenen lloc cada tarda, amb una mitjana de 15 activitats culturals cada dia.

La Setmana Negra que ha estat el germen de 6 festivals diferents tant a Espanya com en la resta d'Europa, és un festival per als ciutadans basat en la convivència.

Fins al moment comptem amb la presència de 142 escriptors i algun més que es va sumant voluntàriament per participar de festival cultural. Aixi mateix, hem afegit al programa un homenatge als fundadors de la Setmana Negra anomenat "24 anys després" en el qual estarà present Juan Cueto, Vicente Alvarez Areces i la cadira "buida" Silverio Cañada.Més informació: www.semananegra.org/