dilluns, 30 d’agost de 2010

InfoBòbila 28 | nou curs de gènere negre

Biblioteca la Bòbila
fons especial de gènere negre i policíac
http://bobila.blogspot.com

Nou curs de gènere negre

El nou curs pel que fa al gènere negre i policíac començarà el dijous 9 de setembre a les 20 h., amb el lliurament del IV Premio internacional de novela negra RBA en els jardins de l'hotel Juan Carlos I. La Barcelona fashion, còctel sopar i invitació imprescindible.
Els autors i autores, en català o castellà, que ho desitgin, encara tindram temps per presentar-se al Premi internacional de novel•la negra L'H Confidencial fins el 30 de setembre. En anteriors edicions del premi l'han guanyar Erlantz Gamboa, Julián Ibáñez, Raúl Argemí i Joaquín Guerrero-Casasola.

A la Bòbila començarem les activitats de gènere negre el dijous 14 d'octubre amb la presentació de La Vía Láctea, de José Vaccaro Ruiz. Una investigació encarregada pels pares sobre el passat de la seva filla trobada morta per sobredosi. Un recorregut des dels ambients més sòrdids de Barcelona fins un racó de l'Espanya més profunda, a Extremadura. L'Amo, un octogenari terratinent, és qui mou els fils a la comarca. Unes reunions espantoses a La Casa on, a l'hivern, l'Amo es reuneix amb dos amics. Un cas de canibalisme a l'Espanya més negra. Un retrobament amb l'investigador Juan Jover, el protagonista de Ángeles negros.

El Club de Lectura de Novel•la Negra es trobarà el dimarts 26 d'octubre a les 19 h., per comentar la novel•la Nada, de Jean-Patrick Manchette, i el dimarts 30 de novembre a les 19 h., per comentar el Premi L'H Confidencial 2010, Caminos cruzados, d'Erlantz Gamboa.
També amb l'inici de curs torna el T3 Club de Lectura, amb nou coordinador, en Carles Ferrer, i dos títols al voltant dels llibres. Dimecres 27 d'octubre a les 19 h., trobada per parlar de Samarcanda, d'Amin Maalouf, i dimecres 24 de novembre a les 19 h., Una lectora nada común, d'Alan Bennett.

Els dijous del mes de novembre, a les 19 h. i amb entrada lliure toca Cicle de Cinema Negre, aquesta vegada amb el títol de "4 autors de BCN". En aquest cicle tenim l'oportunitat de veure quatre adaptacions dels més significats autors barcelonins del gènere: Manuel Vázquez Montalbán, Jaume Fuster, Andreu Martín i Francisco González Ledesma. Una oportunitat per rellegir aquests autors i per veure aquestes quatre adaptacions dels anys 80 que no us podeu perdre. 4 de novembre: Asesinato en el Comité Central, de Vicente Aranda; 11 de novembre: De mica en mica s'omple la pica, de Carles Benpar; 18 de novembre: Fanny Pelopaja, de Vicente Aranda; 25 de novembre: Crónica sentimental en rojo, de Francisco Rovira Beleta.
El dimarts 9 de novembre, a les 19 h., tindrem a la Bòbila el periodista i escriptor Carles Quílez per laprlar-nos de la "Mala vida", és a dir, d'atracadors sanguinaris, d'assassins politoxicòmans i de policies no gens ortodoxes. Excap de la secció de Tribunals i Policia a la Cadena SER, Carles Quílez ha escrit diversos llibres sobre la delinquència com Psicòpata, Atracadores i Mala vida; novel•la negra amb l'Andreu Martín, com Cop a la Virreina o Piel de policía; i guanyador en solitari del Premi Crims de Tinta 2009 amb La solitud de Patricia. Actualment és director de l'àrea d'anàlisi de l'Oficina Antifrau de Catalunya.
I acabarem l'any amb el jurat del Premi L'H Confidencial molt enfeinat, llegint els finalistes d'entre els quals en sortirà el guanyador del premi 2011 i que es farà públic a mitjans de gener.
Bones lectures!

I tota la programació de gènere negre a Cartellera Noir

http://cartelleranoir.blogspot.com


Jordi Canal
Biblioteca la Bòbila
Pl. de la Bòbila, 1
08906 L'Hospitalet
Tel. 934 807 438
mailto:canalaj@diba.cat
http://bobila.blogspot.com
www.l-h.cat/biblioteques