divendres, 2 de juliol del 2010

Les Ànimes Grises/ Philippe Claudel


Hivern de 1917. Som en una petita ciutat francesa on els homes cauen un per un al ritme dels obusos llançats contra la terra cremada. Mentre ressonen els canons, una nena de deu anys és assassinada. ¿A mans de qui? ¿Del fiscal, un vidu infinitament trist emparedat en la soledat del seu castell? ¿D'un estúpid embrutit per l'alcohol presa d'algun turment sexual? O potser és obra d'un desertor que fuig d'aquesta terra hostil, embalsamada viva pel fred i la història... Furgant en la memòria ferida molt de temps després dels fets, un home escriu en petits quaderns els records que li queden d'aquella època. Philippe Claudel no cessa en la recerca de la veritat explorant l'home i les seves relacions amb la vida, la mort i els altres.

És un narrador que embruixa per les seves immersions psicològiques subtils i obscures del fons de cada ésser, del fons de l'absència. «La narració és viva, carregada d'emoció, dura... Esplèndida.» Lire «Una obra punyent, tèrbola i fascinant... Un veritable moment de literatura. » L'Express


Les Ànimes Grises
Philippe Claudel
La Magrana 2010

1 comentari:

ernest ha dit...

Un llibre fascinant i colpidor que s'endinsa a la part més profunda de l'esser humà, a les seves pors i a les seves misèries.