dimecres, 14 d’abril del 2010

Fanzine L'H Confidencial #74 Congreso de novela y cine negro de Salamanca


El Congreso de Novela y Cine Negro que organitzen des de 2005 Àlex Martín Escribà i Javier Sánchez Zapatero sota l’aixopluc de la Universidad de Salamanca, s’ha convertit en un referent a l’Estat espanyol pel que respecta a l’anàlisi en profunditat del gènere negre i policíac.


Aquests darrers anys estem vivint una magnífica proliferació de festivals i altres esdeveniments entorn el gènere. A més de la ja clàssica Semana Negra de Gijón, des de 2005 han començat a aparèixer altres festivals com la Primera Trobada Europea de Novel•la Negra. Homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, que a partir de l’any següent passà a ser BCNegra; Getafe Negro o en l’àmbit de la novel•la negra catalana els festivals de Lloseta Negra a les Illes o ...Amb tinta negra a Mollerussa.


El gènere negre també ha entrat a la universitat, i a més del ja esmentat Congrés de Salamanca n’han aparegut d’altres, com Maig Negre a la Universitat d’Alacant o el Congreso de Ficción Criminal a la Universidad de León.


Cap dels esdeveniments esmentats, però, excepte el Congreso de Novela y Cine Negro, publica amb regularitat anual les actes del congrés anterior. Unes publicacions que no només van dirigides al món acadèmic sinó que l’aficionat al gènere negre i policíac hi trobarà temes tractats amb rigor, en un país faltat de documentació teòrica sobre el gènere negre i policíac.


En aquest número de L’H Confidencial trobareu els sumaris dels llibres que han generat les quatre primeres edicions del congrés de Salamanca, amb articles signats per grans especialistes. Ara acaba d’aparèixer el cinquè i ben aviat el trobareu a la Bòbila.

Llarga vida al Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca!

consulta'l o descarrega'l en PDF des de la pàgina oficial de L'H Confidencial

http://www.l-h.cat/biblioteques/bobila/fe_lhconfidencial.shtml

Jordi Canal
Biblioteca la Bòbila
Pl. de la Bòbila, 1
08906 L'Hospitalet
Tel. 934 807 438