divendres, 13 de novembre de 2009

El sindicat dels policies jueus/ Michael Chabon


Michael Chabon (Whashington D.C., 1963). Després de l'aparició de la seva primera novel•la, The Mysteries of Pittsburg, Michael Chabon va despuntar com un dels autors més interessants de la seva generació. La novel•la The Amazing Adventures of Kavalier & Clay va guanyar el premi Pulitzer l'any 2001 i l'ha convertit en un clàssic dels nostres temps.

Només Michael Chabon podia haver escrit aquesta història d'amor, novel•la negra, thriller polític, religiós o una exploració dels misteris de l'exili i la redempció. Tot alhora a El sindicat dels policies jueus.
El districte de Sitka és una comunitat jueva creada a Alaska després de la segona Guerra Mundial. Però seixanta anys més tard, el somni del paradís jueu és a punt d'acabar-se i Sitka ha de tornar a mans nord-americanes.
Per al detectiu del departament d'homicidis Meyer Landsman aquest només és un dels seus problemes. El seu matrimoni ha fracassat, la seva carrera és un desastre. I, quan mor en estranyes circumstàncies un antic nen prodigi dels escacs, fill del rabí més poderós de la comunitat, a l'hotel de mala mort on viu el detectiu, tot sembla confluir perquè les forces ocultes del poder comencin a actuar i les seves pitjors pors es materialitzin...


El sindicat dels policies jueus
Michael Chabon
Amsterdam 2009