divendres, 16 de gener del 2009

Julián Ibánez, guanyador del III Premio L´H Confidencial 2009


EL BAILE HA TERMINADO DE JULIÁN IBÁÑEZ, GUANYADOR DEL PREMI INTERNACIONAL DE NOVEL·LA NEGRA L’H CONFIDENCIAL 2009


Es presentarà el 28 de març a la Biblioteca la Bòbila
Tercera edició del premi L’H Confidencial, convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial


El Jurat de la tercera edició del premi internacional de novel·la negra L’H Confidencial -promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial- ha decidit concedir el premi a la novel·la El baile ha terminado, de Julián Ibáñez.

En aquesta història, en què res no és el que sembla, el Jurat ha valorat una trama policial ben construïda, de lectura àgil, convincent i respectuosa amb la intel·ligència del lector. La novel·la és un reflex de les rivalitats entre els cossos policials del País Basc.

El Jurat –que presideix el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet i format per un representant de Roca Editorial, el director de la Biblioteca la Bòbila i dos lectors apassionats de la novel·la negra– farà públic el seu veredicte a mitjan gener de 2009.


Julián Ibáñez (Santander, 1940) va estudiar ciències a la Universitat de Valladolid i guió a l’Escuela Oficial de Cine de Madrid.
Durant deu anys va residir a diferents països (França, Anglaterra i Suècia), i actualment viu a Argés (Toledo), dedicat a l’escriptura i la pesca.

Reconegut autor de novel·la negra, Julián Ibáñez ha publicat títols com La triple dama (1980), La recompensa polaca (1981), No des la espalda a la paloma (1983), Mi nombre es Novoa (1986), Tirar al vuelo (1986), Llámala Siboney (1988), Doña Lola (1991), ¿A ti dónde te entierro, hermano? (1994), Entre trago y trago (2000), La miel y el cuchillo (2003), Que siga el baile (2006) o El invierno oscuro (2007).L’obra guanyadora serà publicada a la col·lecció Roca Criminal i es presentarà el 28 de març de 2009 en un acte públic a la Biblioteca la Bòbila, amb la presència del guanyador.

Les anteriors edicions del premi L’H Confidencial han estat per al mexicà Joaquín Guerrero Casasola, amb Ley garrote, i l’argentí Raúl Argemí, amb Retrato de familia con muerta.


Fonts: Roca Editorial, Ajuntament de L´Hospitalet i Biblioteca La Bòbila