dimarts, 5 d’octubre del 2010

Carta del llibreter


Intentarem mitjançant aquestes cartes subratllar que el gènere negrocriminal també parla català, malgrat que durant un temps els editors van decidir que no s’havien de traduir al català P.D. James, Michael Connelly, Ruth Rendell o Dennis Lehane. Com enyorem els temps en què La Cua de Palla feia que hi hagués més títols publicats en català que en castellà de James Crumley o de Don Tracy.

Avui els volem convidar a la presentació del III Premi Crims de Tinta: Negres tempestes de Teresa Solana, editat per La Magrana, en la seva renascuda col•lecció La Negra.

El Crims de Tinta s’està convertint en un dels premis importants en llengua catalana, per la difusió que va tenint. Després de Marc Pastor i Carles Quílez, Teresa Solana ajuda a consolidar-lo, amb una novel•la en què la ironia, els matisos, el procediment policial i la intriga s’encreuen perfectament. I a Negres tempestes assistim al naixement d’uns personatges que, intuïm, vénen per quedar-s’hi, en la millor tradició de la família Brunetti o la tribu Malaussène.

La presentarem dimecres que ve a Negra i Criminal a dos quarts de vuit del vespre, amb una presentadora excepcional. Per parlar-nos de procediments d’investigació, aquí a Catalunya, i de Norma Forester, la protagonista de Negres Tempestes, hi haurà la comissària Cristina Manresa.I naturalment, l´autora .

I si vostè no pot venir però vol un llibre dedicat per Teresa Solana, només cal que ens digui, abans de dimecres al migdia, a nom de qui s’ha de fer la dedicatòria.

I no deixin de llegir-lo. Es llegeix de pressa i bé, perquè està ben escrit. Tan bé que si no fos del gènere negrocriminal hauria ocupat tots els llocs de “crítica” literària.

Salutacions negrocriminals i bona lectura.



www.negraycriminal.com/