dimecres, 31 de març del 2010

Olot serà el gran escenari negre durant tot el mes d'abril


OLOT SERÀ EL GRAN ESCENARI NEGRE DURANT TOT EL MES D’ABRIL


OLOT NEGRE: TEMPS DE PARAULES, anuncia ja tots els noms i activitats que es desenvoluparan durant el mes d'abril a la ciutat d'Olot que acollirà a nombrosos escriptors, estudiosos i aficionats al gènere negre i policíac.


Organitzat per l'Institut de Cultura de la ciutat d'Olot, la Biblioteca Marià Vayreda i coordinat per Àlex Martín Escribà, el Festival pretén abordar totes les disciplines del gènere i demostrar l'excel•lent estat de salut en què es troba actualment el gènere.


Quatre serán les setmanes dedicades al gènere negre. Cada dilluns comptarem amb la presència de reconeguts escriptors nacionals com Andreu Martín, Lorenzo Silva i Francisco González Ledesma, mentre que els dijous està previst el pas de Leonardo Padura, Petros Márkaris, Donna Leon, Massimo Carlotto i Raúl Argemí que completen una llista negra d’èxit sense precedents. A més, cal destacar les reflexions teòriques a càrrec del llibreter i agitador cultural Paco Camarasa, l'especialista Jordi Canal, i els periodistes Carles Quílez i Jordi Galves.


Cada dissabte tindrem la presència de taules rodones dedicades a analitzar l’estat de salut en què es troba el gènere negre en català i les relacions entre realitat i ficció a través de la mirada de periodistes de successos, policies i advocats. Marc Pastor, Sebastià Bennasar, Albert Villaró, Jordi Cervera, Mariano Sánchez Soler, Carles Monguilod i Josep Torrent serán alguns dels participants més destacats.


Però encara n‘hi ha més: música amb concerts de petit i gran format. Cada semana hi haurà diversos espectacles dedicats al jazz, al blues i les seves relacions amb el món de la novel•la i el cinema negres, acompanyats, és clar, d’un còctel. Amb títols com Un saxo negre, Tiroteig en Blue Note i Remington Black es presentaran tots els dimecres d’abril.


Per la seva banda, també podrem veure activitats dirigides al públic infantil i juvenil, presentacions de llibres i diverses exposicions: des de la col•lecció Joan Proubasta, amb multitud d’objectes sobre Sherlock Holmes, al homenatge al setmanari El Caso, fins a “Negre sobre Negre” una exposició al voltant de les influències entre cinema i literatura negres.


Respecte a altres activitats del mes cal destacar que com cada dimarts es projectarà una pel•lícula de cinema negre i policíac organitzat per la Filmoteca de la mateixa ciutat fins a mitjans del mes de maig.


A part de les intervencions hi haurà sempre un col•loqui amb el públic.


Per a més informació podeu consultar la pàgina web: http://www.olotnegre.cat/



________________________
Jordi Canal
canalaj@gmail.com