dijous, 22 d’octubre del 2009

L'escriptor escocès Ian Rankin guanya el Premi Pepe Carvalho 2010


L'escriptor escocès Ian Rankin (Cardenden, 1960), creador de l'inspector John Rebus, ha guanyat el V Premi Pepe Carvalho de novel•la negra, segons ha informat avui l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Rankin rebrà el guardó durant la pròxima edició de BCNegra, trobada europea de novel•la negra de Barcelona, que tindrà lloc del 1 al 6 de febrer de 2010.


El jurat, format per Paco Camarasa, Juan José Arranz, Jordi Canal, Alicia Giménez Bartlett, Daniel Vázquez Sallés i Sergio Vila-Sanjuán, ha valorat que en les seves novel•les Ian Rankin recull la tradició britànica de narrativa policial, actualitzant-la i adaptant-la a l'actualitat. John Rebus, l'inspector protagonista de les seves novel•les, segons s'assenyala en la nota informativa difosa pel ICUB, recull el testimoniatge dels seus predecessors i aporta un punt de vista més actual, més dinàmic i més proper a la crua realitat que s'oculta darrere dels delictes i crims.

El premi Pepe Carvalho és una iniciativa que pretén dotar d'un reconeixement especial a autors nacionals i internacionals de prestigi i trajectòria reconeguda en l'àmbit de la novel•la negra i que vol ser un homenatge a la memòria de l'escriptor Manolo Vázquez Montalbán i al seu celebri detectiu, Pepe Carvalho.

EFE.