dilluns, 29 de desembre del 2008

A Sang Freda/ Truman Capote



A sang freda es presenta com la "veritable relació d'un assassinat múltiple i les seves conseqüències". Història d'un crim monstruós convertit en obra d'art gràcies a l'ofici i a la sensibilitat del narrador, aquesta novel·la de no-ficció» descriu la vida de dos psicòpates des de la infantesa fins a l'acompliment de la pena a què són condemnats.
Truman Capote va dedicar sis anys seguits de treballs i investigacions a A sang freda, que es traslladaria aviat al cinema i li donaria notorietat mundial. Després d'aquesta novel·la, Capote es veuria incapaç d'acabar cap altre llibre.
Truman Capote ha esdevingut una de les veus més difoses de la narrativa d'aquest segle. Escriptor potent, personatge polèmic, l'èxit de les seves obres no el va privar d'erigir-se en un crític implacable, sardònic, de la societat del cinema i l'edició que tant l'havia aviciat. A més de per A sang freda (1966), és especialment reconegut per Esmorzar al Tiffany's (1958), un inoblidable retrat de Nova York als anys cinquanta.

A Sang Freda
Truman Capote
Proa 2006