dimecres, 31 de desembre del 2008

Biblioteques de Barcelona reivindiquen Anglada regalant 130.000 exemplars de 'No sé jugar amb màscares' per Nadal


Les Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona reivindiquen la figura de Maria Àngels Anglada regalant 130.000 exemplars de 'No sé jugar amb màscares', una selecció de textos de l'autora, una de les més significatives de la literatura catalana pel seu compromís social però que, tot i això, va tenir poc reconeixement i difusió, segons ha explicat avui el diputat de Cultura, José Manuel González Labrador.


Un total de 130.000 exemplars es distribuiran del 20 de desembre al 5 de gener entre els usuaris del servei de préstec de qualsevol de les 185 biblioteques de la província de Barcelona.
Sis poemes i tres contes fan que aquest breu volum sigui una "introducció a la seva obra", tenint en compte que són "el millor del millor" que va escriure Anglada i molt "representatius de la seva manera de fer", ha indicat avui el compilador dels textos, Sam Abrams.
Aquesta antologia està il·lustrada per Sebastian Díaz i forma part de la campanya 'Per Nadal, un regal' que, per quart any, la Diputació utilitza per obsequiar els usuaris de les biblioteques: 'El senyor Re sostingut i la senyoreta Mi bemoll', de Jules Verne; 'El conte de Nadal de l'Auggie Wren', de Paul Auster; i '8 contes de Nadal', de Pere Calders, són els títols editats anteriorment en aquesta campanya.
Anglada va rebre premis tan destacats com el Josep Pla el 1978 i el Lletra d'Or el 1985. D'escriptura aparentment fàcil però en realitat complexa, segons ha explicat avui Abrams, l'escriptora plantejava amb això un "repte" i aportava un "enriquiment" al lector.
"La musa no la visitava tant com ella hauria volgut", ha assegurat Abrams, motiu pel qual Anglada, poeta de professió, va cultivar també els gèneres de la prosa, la traducció i la crítica literària, tots camps en què va deixar "obres-model", ha dit el compilador de 'No sé jugar amb màscares'.