divendres, 28 de novembre del 2008

Lloseta Negra 2008, 28 i 29 de Novembre

II Festival de Novel·la Negra en Català

Per què un festival dedicat al gènere negre?

- Perquè hi ha una gran quantitat de lectors aficionats al gènere i un ressorgiment del mateix, perquè s’ha de reivindicar la dignitat de les literatures mal anomenades de gènere i perquè és necessari reflexionar i analitzar la situació d’aquest fenomen en la nostra llengua, i a la vegada incitar i canalitzar els interessos dels lectors amb una mirada àmplia. L’objectiu és aconseguir cada vegada més lectors, i a més a més perquè serà el primer festival en català d’aquest tipus que se farà a Mallorca.

En què consistirà?

- El festival intentarà combinar els actes per al gran públic, la reflexió i l’esbarjo, així com el reconeixement a una personalitat destacada en l’àmbit de la creació novel·lística de gènere negre. En aquesta segona edició l’homenatge és per a n’Antoni Serra.


Programa del festival Lloseta Negra 2008


Divendres dia 28 de novembre:19.00 hores. JAUME FUSTER, DEU ANYS EN EL RECORD. A càrrec d’Àlex Martin i Sebastià Bennassar.


20.30 hores. HOMENATGE A ANTONI SERRA.


Dissabte dia 29 de novembre:


10.00. Passejada per la Palma de Novel·la negra. A càrrec de Joana Cortils i Sebastià Bennassar.


12.30. A Can Alcover, trobada entre autors, llibreters, editors i lectors.

17.00. Al Teatre de Lloseta: DE L’ILLA DE LA MEDITERRÀNIA A L’ILLA PIRINENCA (fer novel·la negra a Mallorca i a Andorra). Miquel Vicens Escandell i Albert Villaró. Modera Sebastià Bennasar.

19.00. VENDRE NOVEL·LA NEGRA AVUI EN DIA. Amb Javier Aparicio, Marina Penalva i Ramona Pérez. Modera Sebastià Bennassar.

20.30. REALITAT-FICCIÓ, NOVEL·LA I DOCUMENTAL. Projecció del documental “La Vampira del carrer Ponent” i presentació del llibre “La mala dona”, de MARC PASTOR. Condueix Sebastià Bennassar.


Lloseta Negra és una producció de Ballaruga Serveis Culturals per a l’Ajuntament de Lloseta.
Dirigeix el festival, Sebastià Bennassar.


http://novelanegracatalana.blogspot.com/