dimarts, 18 de novembre del 2008

Fecinema desè aniversari



El desè Fecinema ha volgut reconèixer la trajectòria dels dos directors de la pel·lícula REC amb els Premis Plàcido d'Honor Catalana Occident.
Els organitzadors del festival han volgut retre homenatge a aquests dos directors per la revolució que han introduït al mercat cinematogràfic de l'Estat donant un gran protagonisme al gènere del terror.
D'altra banda, el jurat del concurs de guions ha decidit declarar desert el premi al millor guió original per a llargmetratge de gènere negre.


El jurat del concurs de guions ha decidit otorgar el premi al millor curt de gènere negre a 'No se retire' de Daniel Chamorro (Madrid). El millor guió de curts se l'ha endut 'E finitta la commedia' de Jean Julien Collette i Olivier Tollet (Bèlgica), el premi a la millor fotografia de curts l'ha guanyat 'Tras los visillos', de Gregorio Muro i Raúl López (País Basc) i els premis ex adequo se'ls emporta 'Flammen & Citronen', d'Ole Christian Madsen (Dinamarca/Alemanya) i 'Arropiero, el vagabundo de la muerte', de Carles Balagué (estat espanyol).


El Fecinema va conclure a les sis de la tarda d'aquest diumenge a la sala gran dels multicinemes Atlàntida, amb l'estrena d'un film de gènere nègre i la projecció del curt guanyador. L'entrega de premis es va realitzar a les vuit del vespre a la sala gran del teatre Kursaal amb un concert, segons l'organització, 'd'una emotivitat especial'.