dijous, 22 de setembre del 2011

La millor aposta: CRIMS.CAT




Col·lecció crims.cat

Se’n diu crims.cat i és una nova col·lecció de novel·la criminal en llengua catalana, amb voluntat d’englobar tot tipus d’etiquetes i subgèneres: negre, policíac, espionatge, detectivesc, enigma...

L’empenta, a càrrec de l’editorial Alrevés, ens sembla de prou importància com per prendren’s seriosament la iniciativa: de moment, sis títols l’any, amb combinació d’autors de casa amb noms estrangers europeus de ressò i prestigi que avui són desconeguts en cap llengua de l’Estat.

Així doncs, volem omplir un gran buit dins del mercat editorial en llengua catalana. Ara que ja és extensament reconegut l’èxit d’aquestes històries dins i fora de les nostres fronteres, calia unir esforços en la nostra llengua per intentar evitar la dispersió editorial que viuen tots els autors que cultiven allò que Raymond Chandler va anomenar “el simple art de matar”. Simple o no, hem cregut que era el moment idoni per acontentar totes aquelles veus que reclamen des de fa un grapat d’anys la presència d’una col·lecció nostrada com ho varen ser en el seu moment “la cua de palla” o “La Negra”.

Per la nostra banda ens proposem—i esperem que no només es quedi en un propòsit—fer la millor de les seleccions i poder oferir-vos un bon catàleg d’autors reunits en una col·lecció que respondrà—això sí—a tots els criteris indispensables que caldria sempre tenir presents: un disseny identificatiu, unes cobertes suggerents, una numeració i, és clar, una tria coherent de títols.

Amb aquestes aspiracions, us convidem a passar pàgina i a començar a llegir. Hi trobareu un tipus de lectura, no ho oblideu, que ha delectat esperits de tota mena i de totes les contrades i que novament ara podem tornar a fer en la nostra llengua.

A partir d’ara, ja ho sabeu: Si voleu un assassinat, llegiu crims.cat!

Dirigida per Àlex Martín Escribà