divendres, 19 de febrer del 2010

InfoBòbila 9 | Olot Negre (1)





BIBLIOTECA LA BÒBILA. Fons especial de gènere negre i policíac


Olot Negre: Temps de Paraules




OLOT NEGRE: TEMPS DE PARAULES, dedicarà aquesta edició d’enguany a la novel•la negra i policíaca. Durant tot el mes d’abril la ciutat d’Olot acollirà a escriptors, estudiosos i afeccionats del gènere negre-criminal.

Al llarg de les quatres setmanes hi hauran diverses activitats: entre elles, conferències, cicles de cinema, concerts de petits i grans formats, exposicions i taules rodones.

Organitzat per l’Institut de Cultura de la ciutat d’Olot, la Biblioteca Marià Vayreda i coordinat per Àlex Martín Escribà, el Festival pretén abordar totes les disciplines del gènere i demostrar l’excel•lent estat de salut en el que es troba actualment el gènere.

Les jornades del Festival començaran el dia 6 i fins el dia 30 s’impartiran tant a Can Trincheria com a l’Orfeó Olotí .

De moment l’escriptor cubà Leonardo Padura, el llibreter i agitador cultural Paco Camarasa (propietari de la llibreria Negra i Criminal i comissari de la Trobada de Misteri a Barcelona), l’especialista Jordi Canal i Artigas, director de la biblioteca La Bòbila, especialitzada en gènere negre i policíac; i els periodistes Jordi Galves i Carles Quílez han confirmat ja la seva presència.

Pel que fa a altres activitats cal destacar que cada dimarts tindrem cicles de cinema negre i policíac organitzats per la Filmoteca de la mateixa ciutat. Pel que fa als concerts Dani Nel•lo serà un dels encarregats de coordinar dos dels espectacles del Festival mentre que David Giorcelli i Manuel López Poy ens explicaran els orígens del blues a la novel•la negra, amb un espectacle titulat “Tiroteig en Blue Note”.

Pe lque fa a les taules rodones cal destacar que una d’elles versarà sobre l’estat de la novel•la negra catalana amb la presència de Sebastià Bennasar, Albert Villaró, Marc Pastor, Jordi Cervera i Josep Torrent. L’altra de les taules tractarà sobre la realitat i la ficció dins del gènere i comptarà amb escriptors com Mariano Sánchez Soler, Josep Torrent i Carles Quílez entre d’altres.

A part de les intervencions hi haurà sempre un col•loqui amb el públic.



tota la agenda negra a / toda la agenda negra en

CARTELLERA NOIR



_________________________________________________

Jordi Canal
Biblioteca la Bòbila
Pl. de la Bòbila, 1
08906 L'Hospitalet
Tel. 934 807 438