dissabte, 28 de febrer del 2009

Benvingut, Mister Holmes/ Núria Mínguez


Benvingut, Mister Holmes és un relat sorprenent, no exempt de dramatisme, en el qual el misteri queda resolt gràcies a l'estudi psicològic dels personatges. Qui és l'investigador? Doncs, el jove Holmes, mig català i professor de filosofia. El lector trobarà en aquest obra, com a totes les de Núria Mínguez, tres elements literaris -gràcia, ironia i enginy-, combinats amb la resta d'ingredients clàssics de les narracions de lladres i serenos.



Benvingut, Mister Holmes
Núria Mínguez
Pagès Editors 2002

divendres, 27 de febrer del 2009

L´Home més buscat/ John Le Carré


Una novel·la colpidora on la tensió hi espurneja vertiginosament fins a l’última pàgina.
En plena nit, un jove rus mig mort de fam entra clandestinament a Hamburg. El moneder que du penjat al coll conté una suma important de diners i les relíquies d’un passat misteriós. És un musulmà devot. O potser no? Diu que es diu Issa.
L’Annabel, una jove i idealista advocada alemanya que treballa per a una associació d’ajut als immigrants, està decidida a arriscar-ho tot per salvar l’Issa de la deportació, fins i tot la seva carrera. En Tommy Brue, de seixanta anys, director i hereu d’un banc britànic en declivi amb seu a Hamburg, té les claus de la sospitosa herència del pare d’Issa.
Aquestes tres ànimes innocents formen un triangle d’amors impossibles sobre el qual convergiran les llargues urpes dels espies de tres nacions diferents.
Poblada de personatges inoblidables, L’home més buscat és una novel·la colpidora, compassiva i plena d’humor, on la tensió espurneja vertiginosament fins a l’última pàgina.
“Una lectura dinàmica, emocionant.” The Guardian
“Le Carré ens ofereix una història que molt pocs podrien igualar i en cap cas ningú podria superar.” The Observer



L´Home més buscat
John Le Carré
El Balancí, Edicions 62, 2009

dijous, 26 de febrer del 2009

Literata 15, la teva publicació gratuita




LITERATA és la primera agenda literària de la ciutat de Barcelona. Una revista de publicació mensual, en format paper i de distribució gratuïta pensada i dissenyada per a tots els que sentim passió pels llibres. És una aposta ambiciosa per la divulgació de la gran activitat literària de Barcelona que posem en marxa un col·lectiu independent.




Descarrega'tla revista!



Mosques/ Jordi Cervera


Mosques és un crim actual. També és un crim antic. Mosques és el present convuls i el passat que mai no dorm. Mosques és el deliri que de vegades s’imposa a la raó, la passió que anorrea el cervell i no és capaç de veure més enllà del vermell que tot ho ennuvola. Mosques és la mort que ronda el sexe. És el sexe que quan menys t’ho esperes esdevé mort. Mosques pot ser descobrir que els records que volies enterrar et surten al pas i també comprovar que desconèixer la pròpia història no ens lliura de la possibilitat que aquesta ens ataqui i ens guany. Mosques és fer la vida cada dia, a cops de puny i saber que sempre hi ha algú que pot pegar encara més fort. Premi de novel·la Ferran Canyameres, 2005.


Mosques
Jordi Cervera
Pàges Editors 2005

dimecres, 25 de febrer del 2009

Catalana i criminal/ Àlex Martín Escribà i Adolf Piquer


En aquest assaig original i innovador, els autors es lliuren a un exercici inèdit: perseguir el rastre de la narrativa policíaca, sobretot la negra, en la literatura catalana. Els autors exposen i revisen el concepte de literatura negra, en tracen les fronteres i descriuen les figures i els models (anglosaxó, francès, nordamericà...) que més han influït sobre els narradors catalans. A continuació, divideixen l'estudi en diversos períodes cronològics que comencen amb la recepció del gènere en els anys vint i acaben amb l'allau de la fi de segle. L'estudi definidor i en profunditat de la narrativa negra dels anys setanta i vuitanta (Jaume Fuster, Maria-Antònia Oliver, lsabel-Clara Simó, Josep Lluís Seguí, Ferran Torrent, Margarida Aritzeta, Andreu Martín, Josep Maria Palau i Camps, Antoni Serra, Guillem Frontera...) constitueix la base més voluminosa d'aquest apartat, en el qual els lectors trobaran l'inventari, les anècdotes biogràfiques, les llistes d'obres i, és clar, les opinions que han suscitat. Catalana i cirminal. La novel·la detectivesca del segle XX és una obra indispensable per a aquells qui vulguin aproximarse a la narrativa de lladres i serenos, amb una repercussió social i un èxit cultural insòlit. Pròleg d'Andreu Martín.


Catalana i Criminal
Àlex Martín Escribà i Adolf Piquer
Documenta Balear Edicions 2006

dimarts, 24 de febrer del 2009

Entre dues aigües/ Rosa Ribas


La comisària Cornelia Weber-Tejedor, de pare alemany i mare espanyola, investiga la mort de Marcelino Soto. Tots en la comunitat espanyola de Frankfurt diuen sense dubtar ni un segon que era una bellíssima persona. Llavors, ¿qui pot haver estat el qui ha llançat el seu cos al riu després d’assassinar-lo? Cornelia Weber-Tejedor es mou en aquest cas entre el seu deure com a policia alemanya i la lleialtat a la comunitat emigrant que li reclama la seva mare. Una comunitat en la qual tots estan disposats a parlar d’un passat mitificat de l’emigració però que, tanmateix, no ho diuen pas tot. ¿Està entre alguna d’aquestes històries la clau de la mort de Marcelino Soto?La comissària, però, no tan sols s’enfronta amb un cas complicat sino que, a més, pateix la constant pressió exercida pel seu cap que, per obscurs motius, l’obliga a investigar en secret un altre cas. Res no sembla fàcil i menys encara quan el seu equip no acaba de funcionar gaire bé.En aquesta novel·la, Rosa Ribas ens trasllada a Frankfurt, la ciutat alemanya multicultural per excel·lència, amb les seves ombres i contradiccions, com la mateixa comissària Cornelia Weber-Tejedor, en una obra de lectura absorbent, una trama que creix progressivament en intensitat, girs inesperats i personatges inoblidables.



Entre dues aigües
Rosa Ribas
Entramat 2007

dilluns, 23 de febrer del 2009

Jo no t´espere/ Sebastià Benassar


El 8 de juliol de 2006 el Papa Ratzinguer va visitar la ciutat de València. Foren més de 24 hores amb milenars de pelegrins ocupant la ciutat amb el beneplàcit del govern i de l'Ajuntament, ambdós en mans del PP. Durant aquest període de temps el comissari Jaume Fuster, haurà de fer front a l'assassinat d'un capellà i una monja vinculats a una trama de corrupció immobiliària i de tràfic de drogues. Tot en una València on part de la població li va dir al Papa “Jo no t'espere”

Sebastià Benassar


Sebastià Bennasar i Llobera va néixer a Palma de Mallorca el 1976. Ha treballat onze anys com a periodista al Diario Baleares i al Diari de Balears. És crític literari del suplement l'Espira i ha col·laborat ocasionalment amb altres mitjans de comunicació. En solitari ha publicat el poemari Passaport de sang (Centre Cultural Capaltard, 1998), els llibres de relats A la sabana no hi ha temps per a la compassió (Inrevés, 2002), i El dia de l'alliberament (Documenta, 2006), així com les novel·les negres El botxí de la ciutat de Mallorca (Lleonard Muntaner, 2000) i Cartes que no lliguen (Hiperdimensional, 2005). La novel·la que teniu a les mans li va valdre el premi Pollença. Actualment estudia Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.



Jo no t´espere
Sebastià Benassar
El Gall Editor 2008

divendres, 20 de febrer del 2009

La Mort a sis vint-i-cinc / Jordi Cervera


La mort a sis vint-i-cinc" parteix d'un macabre assassinat dins del vestidor del DKV Joventut. La recerca de la Brigada d'Investigació per resoldre el cas dóna lloc a una acció trepidant i a contrarrellotge pels carrers de Barcelona i Badalona. Hi trobareu tensió, rapidesa, astúcia i com a rerefons, l'entramat d'una història d'impunitat i venjança.
Premi Edebé de Literatura Juvenil

La mort a sis vint–i-cinc
Jordi Cervera
Edebé 2009

dijous, 19 de febrer del 2009

Fanzine L'H Confidencial 66. Enriqueta Martí, la vampir de Barcelona


BIBLIOTECA LA BÒBILA.


Fons especial de gènere negre i policíac
http://bobila.blogspot.com/

L'H Confidencial # 66
Enriqueta Martí, la vampir de Barcelona


Des de la publicació l'1 de gener de 2006 de l'article "La vampira del carrer Ponent" de Pedro Costa a El País, han anat apareixent regularment en el mercat editorial diverses novel·les amb el personatge d'Enriqueta Martí: Los diarios de Enriqueta Martí: la vampira de Barcelona, de Pierrot; El misterio de la calle Poniente, de Fernando Gómez; La mala dona, de Marc Pastor i El cielo bajo los pies, d'Elsa Plaza. Sembla ser que hi ha un altre llibre a punt d'aparèixer de Paco Villar, i es parla de diversos projectes per portar la vampira de Barcelona al cinema.


També s'ha tractat el personatge a diversos programes de televisió, com "Cuarto Milenio" http://www.youtube.com/watch?v=wi35lLmhgAs o "Lazona fosca" http://www.youtube.com/watch?v=iB7le5BeQVA
Estem assistint a la creació d'un mite.


De moment, des de L'H Confidencial us convidem a llegir els llibres... I properament... Una taula rodona per parlar sobre Enriqueta Martí a la Bòbila.

descarrega'l des de




Jordi Canal
Biblioteca la Bòbila
Pl. de la Bòbila, 1
08906 L'Hospitalet



dimecres, 18 de febrer del 2009

Tu no m'estimes / Jordi Pijoan-López i Manel Barrera Pérez


Tu no m’estimes pretén, en evident clau satírica, mostrar una ficció versemblant amb l’actualitat immediata de la nostra terra. Valga dir que molts dels subtils paral·lelismes que guarda amb la realitat van ser posteriors a l’escriptura de la novel·la, fruit de la casualitat... o de com n’és de previsible aquest país.
Enric Soteras, militant actiu d’un eclèctic partit extraparlamentari vingut a més, treballa com a directiu de comunicació a l’empresa més important d’autopistes del país. Arran del seu compromís en aquestes dues facetes de la seva vida, l’Enric s’immergirà en les clavegueres de l’oasi català i en sortirà com podrà després de trobar a un antic amor de joventut... que potser no ho és tant. Tot plegat, podríem definir la història com una mena de Pulp Fiction de Quentin Tarantino, però molt més nostrada.


Jordi Pijoan-López, nascut tortosí el 1970, va assentar-se a Barcelona el 1991 per fer la carrera d’Arqueologia Prehistòrica, disciplina en la qual compta amb nombroses publicacions. Ha escrit de tot, però ha obtingut fugissers reconeixements en la narrativa curta, sent guanyador del III Concurs de Conte JoEscric.com amb Una combinació prohibida —publicada dintre de la col·lecció joescric.com— i finalista al I Concurs Literari d’Humor Negre amb Psicofonia per a principiants —publicada en versió catalana a Edicions de la Universitat de Lleida i en versió castellana (traduïda per l’autor) a Editorial Milenio dintre del volum Lápidas Negras—. Totes dues són obres d’humor, com la que teniu a les mans. Així mateix, ha estat finalista a les dues darreres edicions del concurs de contes hiperbreus El Basar amb les obres Crua Realitat i Sotjada, publicades ambdues en les respectives publicacions.
Manel Barrera Pérez, nascut a Peñarroya (Còrdova) el 1955. Llicenciat en Història, al llarg de dos anys va exercir el periodisme al Diari de Barcelona, entrevistant un seguit de personalitats culturals d’aquell moment. Així mateix, durant un temps va ser col·laborador de L’Avenç. Actualment treballa d’arxiver a l’Arxiu Històric de l’Hospitalet de Llobregat, negant-se dia a dia en un mar de lletra impresa. Ha escrit bàsicament contes, alguns dels quals ha vist la llum en publicacions periòdiques, com El debut —al suplement Avui Diumenge.


Tu no m'estimes
Jordi Pijoan-López i Manel Barrera Pérez
Mar Blava

dimarts, 17 de febrer del 2009

Black & Barna 3




dilluns, 16 de febrer del 2009

El Conte número tretze/ Diane Setterfield


Digue'm la veritat'. Una frase que remou el fons de l'ànima de la misteriosa i famosíssima escriptora Vida Winter. Les vides de ficció que ha anat inventant al llarg de sis dècades, i que l'han fet rica i famosa, resulten ser un sòlid escut que amaga el seu tràgic i terrorífic passat, impossible d'afrontar i sempre soterrat. Ara, vella i malalta, atrapada a casa seva i sense possibilitat de moure's, Vida Winter no podrà escapar a la seva pròpia història. 'Digue'm la veritat'. Tres paraules que es claven a l'ànima de la jove biògrafa i llibretera Margaret Lea, que ha estat escollida per reconstruir i explicar la vida de Vida Winter. Aquesta noia soltera i solitària viu també torturada pels secrets que envolten el seu naixement i la seva infància, que els que més l'estimen han aconseguit amagar-li sempre. Tancada en la decrèpita mansió de la moribunda autora, i completament immersa en l'obscur i esgarrifós relat d'incest, bessons demoníacs i decadència que és la infància de la vella, Margaret anirà comprenent paral·lelament els misteris de la seva pròpia existència.


El Conte número tretze
Diane Setterfield
Empuries 2009

dissabte, 14 de febrer del 2009

Descobrir Debry




Biblioteca Jaume Fuster del 30 al 15 de Febrer
Pl. Lesseps 20-22
08023 Barcelona
Tel. 93 3684564

divendres, 13 de febrer del 2009

Teatre i Novel.la Negra




Biblioteca La Bòbila
P. La Bòbila 1
08906 L´Hospitalet
Tel. 93 4807438

dijous, 12 de febrer del 2009

El Poliziesco Italià dels anys 70







Biblioteca La Bòbila
Plaça La Bòbila 1
08906 L´Hospitalet
Tel. 93 480 74 38

dimecres, 11 de febrer del 2009

A cadascú el que és seu/ Leonardo Sciascia


Ens trobem en un poble de l’interior de Sicília. Una carta anònima amenaça de mort el farmacèutic Manno, un home que fins aquell dia vivia tranquil, no havia fet mai cap mal a ningú, i no es ficava en assumptes de política. Però Manno no en fa cap cas i l’amenaça s’acompleix puntualment durant una cacera. Laurana, un jove professor d’institut, intentarà desvelar l’assassí enmig d’una xarxa de silenci i complicitat formada per la màfia, l’església i un grup de policies corruptes. Amb A cadascú el que és seu (1966), Leonardo Sciascia ens retrata el poble sicilià amb les subtils imbricacions polítiques de la màfia. Una novel·la negra amarga i irònica plena de la genuïna passió civil i narrativa característica de l’autor que al llarg dels anys ha servit d’inspiració a autors tan diversos com Andrea Camilleri, Vázquez Montalbán o Italo Calvino.



A cadascú el que és seu
Leonardo Sciascia
Edicions 62, 2009

dimarts, 10 de febrer del 2009

Sang a les mans Núm. 2 Hivern 2008 Fanzine de gènere negre (PDF)


Fanzine nº 2 Sang a les mans

L´assasinat considerat com una de les belles arts

i també

alguns crims bells
literatura que deixa emprenta
Danger dame´s readers
Doble Knockout: Film noir amb boxa
Itineraris: Black n Barna 2009


Fanzine Sang a les Mans 2

dilluns, 9 de febrer del 2009

InfoBòbila 7 | Andreu Martín a la Bòbila


BIBLIOTECA LA BÒBILA.

Fons especial de gènere negre i policíac
http://bobila.blogspot.com/

Andreu Martín a la Bòbila
Realitat i ficció a la novel·la negra
Dimarts, 10 de febrer a les 19.30 h.

Diuen que la realitat sempre supera la ficció. Aquest és el desafiament amb què es troba el novel·lista que ha de reflectir la realitat a través de la ficció. Ens alimentem del que passa al nostre voltant que ens sembla insòlit i inversemblant i ho hem de plasmar en una obra producte de la nostra imaginació que té l'obligació de ser versemblant. En la conferència es descriurà aquest procés i s'explicaran anècdotes de la meva aproximació com a autor de novel·la negra en el món de la policia, de la judicadura i de la delinqüència.



Biblioteca la Bòbila
Pl. de la Bòbila, 1
08906 L'Hospitalet
http://wwww.avui.cat/llocs/detail.php?id=438

Metro L5 Can Vidalet Trambaix T1, T2, T3 Ca n'Oliveres Bus L'H2, EP1

Jordi Canal
Biblioteca la Bòbila
Pl. de la Bòbila, 1
08906 L'Hospitalet
Tel. 934 807 438


L´Abadia del Diable/ Josep María Morreres


Una tempesta cau sobre l’abadia de Cobricel. La monges justinianes esperen reunides que l’abadessa, sor Maria de Blancaflor, aparegui per presidir l’ofici de completes. Ningú no sap on és la mare superiora, i es crea un estat d’alta expectació en el si de la comunitat: algú creu que l’alè del diable ronda l’abadia, d’altres que és l’esperit del baró de Vullmés... i totes les monges estan convençudes que n’ha passat una de grossa. S’hi viuen moments d’angoixa, comentaris burletes, corredisses... I enmig del tumult, algú truca amb força a l’entrada de l’abadia. La visita de sor Joana de Vilacans, inspectora provincial de l’orde, i de la seva acompanyant sembla providencial, però no ho és. La seva investigació sobre un crim horrorós destaparà secrets, gelosies i rancúnies. Allunyada de l’harmonia que tothom imagina en una comunitat monacal, en aquesta novel•la protagonitzada per veus femenines fins i tot els morts parlen.


L´Abadia del Diable
Josep María Morreres
Proa 2008

divendres, 6 de febrer del 2009

BCNegra 2009, amb T de Traductors


Una taula necessària. Sense les persones que es van asseure ahir segur que no podríem gaudir de la nostre lectura favorita.
Envoltats de molt públic, però alhora de molts títols i autors que es desesperaven en el nostre cap per acostar-se a nosaltres. Més de mil títols que han passat per aquests " jornalers de la paraula".
Cada traductor va explicar els problemes que sorgeixen quan et trobes amb autors complicats i que utilitzen el denominat ARGOT.
Em va agradar molt quan Teresa Solana va reclamar l'ovació para Javi Guerrero, el traductor al castellà de Michael Connelly.


Els participans: Montse Gurguí i Hernán Sabaté, Manuel Serrat Crespo i Pau Vidal.
Moderació: Teresa Solana


Les anecdotas van ser moltes i diverses. Uns exemples, que van servir per a apreciar molt mes el treball d'aquestes persones. Ara, quan obrim un llibre el mirarem d´un altre manera.

Mereix la pena.

dijous, 5 de febrer del 2009

La Mirora mata els dimarts/ Josep Torrent


A La Mirora mata els dimarts, el títol ja delata l’assassina: aquí l’emoció rau en un altre lloc. D’aquesta forma, el lector anirà descobrint pàgina a pàgina els motius que porten una acomodada empresària andorrana a matar i per què ho fa en dimarts. La Mirora és intel·ligent i meticulosa, gaudeix fent anar de corcoll un inspector dels Mossos d’Esquadra que només viu per la feina. Una intriga rural de passions, odis i venjança ambientada en la Cerdanya actual .
Presentació feta a BCNegra 2009.




La Mirora mata els dimarts
Josep Torrent
Pàges Editors 2009

dimecres, 4 de febrer del 2009

Vols sopar amb els escriptors de BCNegra?


...Sortir-ne viu, no tant.
Perquè si ets amant de la novel·la negra, t’oferim la possibilitat de sopar el dia 5 de febrer amb el noms més prestigiosos del panorama nacional

Registra´t

dilluns, 2 de febrer del 2009

Dissabte, Presentació de la nostre Wendy







Dissabte, Andreu Martín va presentar la seva última novel.la i ens va portar de regal a "Wendy".



La realitat supera la ficció.




I la "nostre llibreria " plenísima.